Naša lokacija

Veliki Pijesak

Idealno mjesto za ljetnji odmor i uživanje

Apartmani Dobra Voda

Veliki pijesak je prelijepa plaža koja se nalazi u mjestu Dobra Voda, između Bara i Ulcinja, na desetom kilometru u pravcu Ulcinja. Glavna plaža je uglavnom šljunkovita, a na pojedinim mestima i pjeskovita. Zbog otvorenog mora talasi su česti, a voda  je veoma čista. Dužina plaže je oko 380 metara, a površina 12.700 m2.

Veliki pijesak je malo turističko mjesto koje se zadnjih nekoliko godina  dosta izgradilo. Danas ovo mjesto ima dosta vila, kuća, hotela koje nude različite vrste smještaja. Pored plaže se nalaze i restorani sa različitom kuhinjom, ali uglavnom prilagođenom za turiste koji bi nešto brzo da pojedu. Ima i onih koji nude i različite specijalitete od ribe.

Iako se radi o malom mjestu, na Velikom Pijesku postoji i mesto za noćne izlaske. Ako volite romantične zalaske sunca, miris mediteranske vegetacije, otvoreno more i čistu vodu,Dobra voda i Veliki Pijesak su pravo mjesto za Vas.

Bar

Područje barske opštine se nalazi na jugoistoku Crne Gore, između Jadranskog mora i Skadarskog jezera, oivičeno podgoričkom, budvanskom, cetinjskom i ulcinjskom opštinom, dok je sam grad Bar na 42’ 6’’ geografske širine i 19’6’’ geografske dužine, uz nadmorsku visinu od četiri metra. Površina opštine iznosi 505 kvadratnih kilometara.

Na području barske opštine se izdvajaju tri osnovne prostorne cjeline. Prva je primorsko-ravničarska (pojas pored mora, uz niske planinske strane Barskog, Mrkovskog i Goranskog polja, i dio Crmnice), druga je zona visokih planina (prirodna granica između Jadranskog mora i Skadarskog jezera), a treću predstavlja obala Skadarskog jezera.

Bar ima više od 46 kilometara morske obale, sa dvadesetak plaža, dužine oko devet kilometara. Prosječna julska temperatura mora je 23,2C, a providnost pet metara.

O starosti grada govori Stari grad Bar, radi se zapravo o tvđavi koja je više vekova bila centar ovog mesta, sve dok se stanovništvo nije počelo seliti niže u polje. Da li ste čuli za staru maslinu, koja je stara 2000 godina? Ta maslina se nalazi u mestu Mirovica u Baru, tačnije u njegovom starom delu, što govori da je na ovim prostorima bilo života i pre dva milenijuma.

Bar je poznat po nautičkom turizmu, u njemu se nalazi jahting klub, za sve ljubitelje jedrenjaka ovo je pravo mesto. što se tiče provoda, u gradu ima dosta različitih restorana, kafića i klubova, u zavisnosti šta volite. Za one koji vole da probaju neko tipično mediterasko jelo, predlažemo Vam da probate usoljenu sardelu. Ukoliko volite masline, ono što nikako ne smete da ne probate jeste barska maslina, koju takođe možete kupiti na velikoj pijaci u Baru.

Bar
Stari Bar

Crna Gora

Crna Gora – biser Mediterana, po mnogo cemu je posebna, smjestena je na jugu Jadranskog mora. Nigdje necete naci, na tako malom prostoru, toliko prirodnog bogatstva, ljepote, pitomih plaza, bistrih jezera, brzih rijeka i predivnih planina – osim u Crnoj Gori. Ujutru se mozete probuditi na prekrasnoj obali Jadranskog mora, rucati na jezeru, a uvece uzivati setajuci planinama Crne Gore. Crna Gora je mjesto koje vas nece ostaviti ravnodusnim.

Na samom jugu velikog plavetnila Jadranskog mora, u njedrima balkanskih planina, smjestena je Crna Gora. Ova lepotica divlje prirode obasuta je superlativima kakve bi svi pozeljeli. Na malom prostoru, okupili su se : more sa predivnim plazama, rijeke sa jedinstvenim kanjonima, bistra jezera i gorostasne planine. Takva ljepota oduzima dah i pri prvom susretu svaki putnik vecno ostaje zaljubljen u Crnu Goru.

Crna Gora – ljepota od koje zastaje dah.

Gdje je Crna Gora? Crna Gora je zasigurno jedna od najzanimljivijih tačaka na svijetu. Iako pokriva svega oko 14.000 km2 i ima tek oko 670.000 stanovnika, njen doprinos svjetskoj kulturnoj baštini utoliko je i veći. Tokom vijekova svoje bogate istorije Crna Gora je opstala i ostala jedan od najsvjetlijih primjera borbe za slobodu i za sopstveno postojanje i mjesto kome se uvijek govorilo sa pijetetom. Hrišćanska, muslimanska, ilirska, vizantijska, turska i slovenska civilizacija ovdje su se stopile čineći Crnu Goru dovijeka raskrsnicom kulture i istorije.

Crna Gora mijenjala je svoje ime mnogo puta. Od latinske oblasti pod nazivom Prevalis, preko srednjevjekovne države Zete, do savremenog Crna Gora, kako se mijenjalo ime, tako se i prostor, zahvaljujući svim civilizacijama koje su na njemu kraće ili duže boravile, pretvarao u mozaik civilizacijskih tekovina. Ovaj kvalitet Crne Gore i danas je, u svijetu njen najcjenjeniji aspekt …